Suri Soome kirjandusmaastiku üks säravamaid tähti Miki Liukkonen

Copy
Soome kirjanik Miki Liukkonen 2019. aasta oktoobris Helsingi raamatulaadal.
Soome kirjanik Miki Liukkonen 2019. aasta oktoobris Helsingi raamatulaadal. Foto: Markku Ulander / AFP / Scanpix

Soome kirjandusmaastiku üheks säravaimaks täheks peetud kirjanik ja luuletaja Miki Liukkonen suri 33 aasta vanuses, teatas tema kirjastaja WSOY kolmapäeval.

WSOY ei täpsustanud avalduses surma põhjust.

Uudisteagentuuri AFP järelpärimisele vastas kirjastaja, et hetkel ei ole neil rohkem üksikasju jagada, lisades vaid, et kirjaniku perekond «palub privaatsust».

Kirjanik on avameelselt rääkinud oma vaimse tervise probleemidest.

«Äärmiselt kurb uudis. Sügavaim kaastunne kirjanik Miki Liukkoneni perekonnale ja sõpradele,» kirjutas Soome kultuuriminister Sari Multala Twitteris.

Vaatamata oma noorele eale on Liukkonenil avaldatud kolm luulekogu, pildiraamat täiskasvanuile ja viis romaani. Õigupoolest, Liukkoneni viies romaan soomekeelse pealkirjaga «Vierastila» avaldatakse sügisel postuumselt, märkis WSOY.

Liukkose tööd on pälvinud kriitikutelt tunnustust, samuti võitis ta mitu auhinda ja ta esitati oma 2017. aastal ilmunud romaani «O» eest ka Soome kirjandusmaastiku kõige prestiižsemale auhinnale.

Tema töid on tõlgitud ka võõrkeelde, näiteks «O» kohta kirjutas 2021. aastal Prantsuse päevaleht Le Monde, et romaani näol oli tegemist «erudeeritud labürindiga».

Lisaks kirjutamisele mängis Liukkonen kitarri ansamblis The Scenes ja oli ka telesaatejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles