PLAAN REFORMIDEKS Peaminister: pärast sõda loobub Ukraina ajateenistusest (2)

Copy
Ukraina peaminister Denõss Šmõhal.
Ukraina peaminister Denõss Šmõhal. Foto: ANDY RAIN/EPA/Scanpix

Ukraina peaminister Denõss Šmõhal ütles täna, et pärast sõja lõppu loobub Ukraina ajateenistusest praeguses mõistes, moodustatakse kutseline kaitsevägi ja luuakse kaks reservkomponenti.

«Ukraina vägi tõestas lahinguväljal, et on maailma tugevamaid. Nii saab olema ka pärast meie võitu. Arutasime nõupidamisel asepeaminister Mõhhailo Fedorovi, riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksi Danilovi, ministrite Oleksi Reznikovi, Ihor Klõmenko, Oleksandr Kamõšini ning Ukraina relvajõudude esindajatega julgeoleku- ja kaitsereformi «Ukraina Kilp» juures uue Ukraina väe nägemust,» kirjutas Šmõhal Telegramis.

Peaministri sõnul on esmatähtis viia lõpule Ukraina julgeoleku- ja kaitsejõudude üleminek NATO standarditele kõigis aspektides: varustusest ja relvastusest planeerimise ja analüüsini.

«Pärast sõja lõppu loobub Ukraina ajateenistusest sellisel kujul, nagu see oli enne sõda. Meie kaitse aluseks saab kutseline sõjavägi. Samal ajal luuakse kaks reservkomponenti. Kõik teatud sõjaväeliste erialade teenistuskohustuslased hakkavad pidevalt läbima kohustuslikke õppusi,» kirjutas ta.

Uue Ukraina väe teine ​​osa on Šmõhali sõnul sõjalis-tööstusliku kompleksi arendamine.

«Ukraina suurendab innukalt relvade ja varustuse tootmist. Enamgi veel, käivitame uusi programme ja projekte. Eraettevõtetest peaks saama sõjatööstuskompleksis riigi täieõiguslik partner. Luuakse uus kaitsehangete süsteem, mis hõlmab elavat suhtlemist rahvusvaheliste partneritega ja eelarve pikaajalist planeerimist,» ütles peaminister.

Ta juhtis eraldi tähelepanu sõjalis-patriootliku kasvatuse ja rahvusliku vastupanusüsteemi arendamise küsimustele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles