Leedu kaitseväe endine juhataja kaotas autojuhtimisõiguse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdas Tutkus
Valdas Tutkus Foto: 15min.lt

Leedu kaitseväe endine juhataja Valdas Tutkus jäi aastaks ajaks ilma autojuhtimisõigusest ning peab maksma 2200 liti (638 euro) suuruse trahvi selle eest, et jäi autoroolis vahele purjuspäi, kirjutab BNS.


Tutkus ei varjanud Vilniuse kohtu ees, et oli 12. veebruaril autot juhtides alkoholist purjus. Samas palus ta, et juhiluba karistuseks ära ei võetaks.

Viitega Leedu Delfile märgib BNS, et Tutkusel tuvastati 1,71-promilline joove. Tabamishetkel sõitis ta bensiinijaamast koju.

Tutkuse enda sõnul oli tema abikaasa tol päeval lund lükates jalga vigastanud ja ta pidi naise autoga bensiinijaama viima, et too saaks sealt takso võtta, sest tema kodu on nii kaugel, et sinna ei tule ei arstid ega taksod.

Kohus leidis, et abikaasa bensiinijaama viimist võib käsitleda eriolukorrana, kuid otsustas samas, et endine kaitseväe juhataja saanuks 2,5-kilomeetrise distantsi sealt tagasi läbida ka jalgsi või taksoga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles