Greta Thunbergile esitati süüdistus politseile mittekuuletumises (9)

Copy
Greta Thunbergi äraviimine 19. juuni meeleavalduselt.
Greta Thunbergi äraviimine 19. juuni meeleavalduselt. Foto: TT News Agency/Johan Nilsson/Reuters/Scanpix

Kliimaaktivist Greta Thunbergile esitati süüdistus politseile mittekuuletumises juunikuus Lõuna-Rootsis toimunud kliimameeleavalduse ajal, ütles ringkonnaprokurör eile. Kõige tõenäolisemalt ootab Thunbergi karistusena rahatrahv.

Prokuröri sõnul esitati 20-aastasele aktivistile süüdistus 19. juunil Malmös toimunud meeleavalduse eest, kui ta keeldus järgimast politsei korraldusi lahkuda.

Thunberg ühines keskkonnaaktivistide rühmituse «Ta tillbaka framtiden» (tõlkes: Võtke tulevik tagasi) korraldatud protestiga, kui nad üritasid blokeerida Malmö sadama sisse- ja väljapääsu, et protesteerida fossiilkütuste kasutamise vastu.

«Me otsustame mitte olla kõrvalseisjad ja peatame selle asemel füüsiliselt fossiilkütuste taristu. Me võtame tagasi tuleviku,» ütles Thunberg toona Instagrami postituses.

Pärast eilset süüdistuste avalikustamist ütles meeleavaldusel osalenud rühmitus, et samal ajal kui nende vastu esitatakse kriminaalsüüdistusi, toimuvad päris kuriteod nende uste taga, mida protesti käigus blokeeriti.

Süüdistus võib kaasa tuua maksimaalselt kuuekuulise vanglakaristuse, kuid prokurör Charlotte Ottesen ütles ajalehele Sydsvenskan, et tavaliselt kaasneb sellega siiski vaid rahatrahv.

Istung Malmö ringkonnakohtus on määratud juuli lõppu, teatas ajaleht.

Greta Thunberg oli kõigest 15-aastane, kui alustas Stockholmis Rootsi parlamendi ees oma kliimastreikidega. Peagi asutas ta koos väikese rühma noortega liikumise Fridays for Future, millest sai kiiresti ülemaailmne nähtus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles