VASTUPEALETUNG HOOS ISW: Ukraina üksuseid saadab Bahmuti ja Zaporižžja suunal edu (3)

Copy
Lootusrikas Ukraina sõdur Bahmuti lähistel.
Lootusrikas Ukraina sõdur Bahmuti lähistel. Foto: LIBKOS/AP/Scanpix

Zaporižžja ja Bahmuti suunal võib näha Ukraina kaitseväe püsivat edasiminekut, vahendas agentuur UNIAN Ameerika Sõjauuringute Instituudi (ISW) värsket aruannet.

Analüütikute sõnul liigub Ukraina kaitsevägi edasi Bahmutist edelas. Eriti terav on võitlus Klištšijivkas, mis asub Bahmutist umbes viie kilomeetri kaugusel.

Eile ilmusid geolokatsioonipildid, kuidas Vene suurtükivägi ründas Klištšijivkas Ukraina jalaväe lahingumasinat, mis tähendab, et Ukraina on seal edasi liikunud.

Üks Vene sõjakorrespondent kinnitas, et Ukraina kaitsevägi on võtnud kontrolli alla metsamassiive Klištšijivkast läänes.

Ukraina relvajõudude Ida väerühma pressiesindaja kolonel Serhi Tšerevatõi ütles, et Ukraina sõdurid säilitavad Bahmuti ümber initsiatiivi ning tõrjuvad sissetungijaid põhja- ja lõunatiival.

Analüütikud märgivad, et eile alustasid Ukraina väed vastupealetungi ka Zaporižžja ja Donetski oblasti vahelisel halduspiiril ning kindlustasid kontrolli oma uute positsioonide üle. Lisaks jätkasid Ukraina relvajõud vastupealetungioperatsioone Zaporižžja piirkonna lääneosas, eelkõige Melitopoli suunal.

Vene vägede idarühma ametlik esindaja Oleg Tšehhov ütles, et sissetungijad tõrjusid Ukraina vägede rünnaku Pjatihatki piirkonnas.

Samal ajal on Vene blogijad üksteist kritiseerinud Ukraina kohaloleku tahtliku pisendamise eest Pjatihatkis. Vaatamata Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi avaldustele asulas toimuvate puhastuste kohta on Ukraina relvajõud seal oma positsioone oluliselt tugevdanud.

Tagasi üles