ÜK konfiskeeris sadu tuhandeid kanepitaimi, esitas süüdistuse üle 450 isikule

Copy
Briti politsei avastatud ebaseaduslikud kanepitaimed. Foto on illustratiivne.
Briti politsei avastatud ebaseaduslikud kanepitaimed. Foto on illustratiivne. Foto: Lancashire Police / SWNS / Scanpix

Ühendkuningriigis esitati süüdistus enam kui 450 inimesele ning Inglismaal ja Walesis kogu juunikuu jooksul toimunud ulatuslikus operatsioonis konfiskeeriti sadu tuhandeid kanepitaimi miljonite naelte väärtuses, teatas Briti politsei reedel.

Politsei märkis, et kanepitootmine on organiseeritud kuritegevuse üks peamisi tuluallikaid ja õhutab jõukude vahelist vägivalda.

«Me teame, et kanepitootmisega seotud organiseeritud võrgustikud on otseselt seotud ka laia hulga teiste tõsiste kuritegudega, nagu A-klassi uimastite import, kaasaegne orjus ning üldisem vägivald ja ekspluateerimine,» ütles riikliku politseiülemate nõukogu juht organiseeritud kuritegevuse alal Steve Jupp.

«Selle operatsiooniga õnnestus häirida mitte ainult suures mahus kriminaalset tegevust, vaid koguda ka infot, mis aitab läbi viia tulevasi õiguskaitseoperatsioone üle riigi.»

Ta lisas, et operatsiooni mastaap oli Inglismaal ja Walesis seninägematu.

«Konfiskeeriti ligi 200 000 kanepitaime hinnangulise tänavamüügiväärtusega 115–130 miljonit naela (135–152 miljonit eurot),» väitis politsei avalduses.

Kinni peeti umbes 1000 inimest, kellest enam kui 450 sai hiljem süüdistuse, öeldi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles