Kerry naaseb Hiinasse kliimakõnelusi taaselustama

Copy
John Kerry.
John Kerry. Foto: Mark Makela/AFP

USA saadik John Kerry sõidab peagi Hiinasse, et arutada kliimamuutuste alast koostööd, teatas Ühendriikide ametnik reedel järkjärgulisest diplomaatia taastamisest kahe suurvõimu vahel pärast suuri pingeid.

Välisministeeriumi ametnik kinnitas üksikasju avaldamata endise välisministri eelseisvat Hiina-reisi, mis on tema kolmas pärast ametisseasumist president Joe Bideni ajal.

Kerry ütles ajalehele The New York Times antud intervjuus, et reis toimub järgmisel nädalal ja selle eesmärk on tõeline koostöö.

«Hiina ja USA on kaks suurimat majandust maailmas ja me oleme ka kaks suurimat heitkoguste tekitajat. On selge, et meil on eriline vastutus ühisosa leidmisel,» ütles ta ajalehele.

Eelmisel kuul käis Pekingis välisminister Antony Blinken ja sel nädalal viibib Hiinas rahandusminister Janet Yellen.

Kerryl on olnud Hiinaga suhteliselt südamlikud ja järjekindlad suhted, kusjuures Bideni administratsioon on määratlenud kliimat potentsiaalse koostöövaldkonnana, seda hoolimata pingetest mujal.

Kuid Hiina teatas mullu kliimakõneluste peatamisest, kui toonane USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi külastas trotslikult Taiwani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles