Elton John annab oma viimase kontserdi Stockholmis

BNS
Copy
Elton John.
Elton John. Foto: Oli Scarff / AFP/Scanpix

Emotsionaalsed, kuid samas elevil fännid kõikjalt maailmast tulid laupäeval kokku Elton Johni viimasele hüvastijätukontserdile, kus langeb eesriie enam kui 50 aastat kestnud kontserttegevusele.

Tänaseks 76-aastane laulja ja laululooja, kelle paljude hittide seas on ka «Rocket Man», «Your Song» ja «Candle In The Wind» mängib viimase kontserdi oma viimasel turneel Rootsi pealinnas Stockholmis.

Juba mitu tundi enne kontserdi algust kell 20 (Eesti aja järgi kell 21) olid saabunud tuhanded fännid Tele2 Arenale, pannes end valmis emotsioone täis õhtule, millega lõppeb superstaari sädelev otse- ehk kontsertkarjäär.

«Tänane õhtu tuleb väga emotsionaalne,» ütles 25-aastane Poola üliõpilane Kate Bugaj, kes tunnistas, et lükkas edasi oma magistriõppe eksameid, selleks, et oma muusikalise iidoli turneega kaasas käia.

End «tohutuks fänniks» nimetanud Bugaj ütles, et kõik sai alguse sellest, kui ta vaatas 1994. aastal Walt Disney stuudio animatsioonifilmi «Lõvikuningas» («The Lion King»), mis tõi Elton Johnile ühe tema kahest Oscarist muusika kategoorias.

Rootsi päevaleht Expressen märkis, et Elton Johni viimane sõu märgib «tähtsat, peagi otsa saavat peatükki rokenrolli ajaloos».

Elton John lõpetas oma aastakümneid kestnud kontsertkarjääri üleilmse hüvastijätuturneega.

Viimased kontserdid olid tal maikuus Ühendriikides ning juunis kummardas ta Suurbritannia iga-aastasel legendaarsel Glastonbury festivalil.

Turnee pealkirjaga «Farewell Yellow Brick Road» algas 2018. aastal, ent seda lükati edasi mitu korda seoses koroonapandeemia ja lauljat tabanud puusavigastuse tõttu.

Kokku nägi teda turnee kestel laval 6,25 miljonit fänni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles