Ajaleht: kadunud Mehhiko ajakirjanik leiti surnuna

Copy
Mehhiko rahvuskaardi liikmed peavad valvet Guanajuato osariigis Celayas, kus juuni lõpus kärgatas kartelli kättemaksurünnakus autopomm, mis vigastas raskelt nelja julgeolekutöötajat, kes olid parasjagu inspekteerimas mahajäetud ja kuulidest sõelapõhjaks lastud autot. Sarnaselt julgeolekutöötajatega on oma töö tõttu pidevas ohus ka ajakirjanikud. Pilt on illustreeriv.
Mehhiko rahvuskaardi liikmed peavad valvet Guanajuato osariigis Celayas, kus juuni lõpus kärgatas kartelli kättemaksurünnakus autopomm, mis vigastas raskelt nelja julgeolekutöötajat, kes olid parasjagu inspekteerimas mahajäetud ja kuulidest sõelapõhjaks lastud autot. Sarnaselt julgeolekutöötajatega on oma töö tõttu pidevas ohus ka ajakirjanikud. Pilt on illustreeriv. Foto: STR / AFP / Scanpix

Mehhiko ühe juhtiva päevalehe La Jornada piirkondlik korrespondent leiti surnuna laupäeval, päev pärast tema kadunuks jäämist riigi lääneosas asuvas Nayariti osariigis, märkis leht.

«Huachinese külast leitud surnukeha... Tepici omavalitsuses, tuvastati kui Luis Martín Sánchez Iñigueze, 59-aastase La Jornada korrespondendi oma,» märkis Mehhiko pealinnas Méxicos tegutsev ajaleht oma veebiküljel.

Ajakirjaniku abikaasa Cecilia López ütles uurijatele, et tal polnud aimu oma mehe asukohast alates kolmapäeva ööst, kui naine viibis külas oma sugulastel teises linnas, vahendas leht kohalikke võime.

Sánchez Iñigueze surnukeha leiti laupäeva hommikul maapiirkonnast Nayariti osariigi pealinna Tepici lähistelt. Osa veel kinnitamata kohaliku meedia teateid märkis, et mehe surnukeha oli mässitud kilekottidesse ning tal oli rinnale kirjutatud sõnum.

Sánchez Iñiguez oli kodus kolmapäeva õhtul ning rääkis siis viimati oma naisega telefonis.

López ütles teadete kohaselt veel uurijatele, et leidis mehe riided, mida too oli kandnud viimasel päeval, ning ka rahakoti koos asjadega, ent sealjuures polnud Sánchez Iñigueze pressikaarti, mille oli väljastanud La Jornada.

Leht lisas, et perekonna kohaselt olid kadunud ka tema arvuti, mobiiltelefon, kõvaketas ja sandaalid.

La Jornada korrespondente on varemgi mõrvatud, teiste seas 2017. aasta märtsis Chihuahua osariigis tapetud naisajakirjanik Miroslava Breach ja samal aastal mais Sinaloa osariigis mõrvatud Javier Valdez, kes tegi kaastööd ka uudisteagentuurile AFP.

Mehhiko on üks ohtlikemaid riike, kus olla ajakirjanik. Alates 2000. aastast on riigis tapetud enam kui 150 ajakirjanikku, selgub ühenduse Piirideta Reporterid (RSF) andmetest.

Valitsuse kohaselt oli Mehhikos mullu 13 ajakirjaniku mõrva. Enamik kuritegusid, mis pannakse toime ajakirjanike vastu, jäävad aga paraku karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles