Poolas peeti kinni järjekordne Vene spioon (1)

Copy
Poola siseminister Mariusz Kaminski
Poola siseminister Mariusz Kaminski Foto: Piotr Nowak / EPA / Scanpix

Poola pidas kinni veel ühe Venemaa spioonivõrgustiku liikme, teatas riigi siseminister Mariusz Kaminski täna hommikul. Sellega on uurimise käigus vahi alla võetud inimeste koguarv tõusnud 15ni.

«Sisejulgeolekuamet on kinni pidanud veel ühe Venemaa luure heaks töötava spioonivõrgustiku liikme,» ütles Mariusz Kaminski Twitteris avaldatud postituses. «Kahtlustatav jälgis sõjaväeasutusi ja meresadamaid. Venelased maksid talle süstemaatiliselt palka,» lisas ta.

Kuna Poolast on saanud lääneriikide sõjalise abi Ukrainasse tarnimise sõlmpunkt, on Poola esindajate sõnul riigist saanud Venemaa spioonide peamine sihtmärk. Samuti süüdistab Poola Moskvat riigi destabiliseerimise katsetes.

Juunis pidas Poola spionaažisüüdistuse alusel kinni Venemaa professionaalse jäähokimängija. Märtsis teatas Poola, et hävitati Venemaa spionaaživõrgustik ja peeti kinni üheksa inimest, kes valmistas ette sabotaažiakte ja jälgis Ukrainasse suunduvaid raudteeliine.

Aprillis teatas Poola, et kehtestab 200-meetrise keelutsooni oma Świnoujście LNG-terminali ümber, viidates muredele Venemaa spionaaži pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles