Kuue riigi spiikrid: NATO peab rajama tee Ukraina liitumiseks

BNS
Copy
Ühisavaldusele alla kirjutanud parlamendispiikrid: Lauri Hussar, Edvards Smiltēns, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Elżbieta Witek, Bärbel Bas ja Ruslan Stefantšuk.
Ühisavaldusele alla kirjutanud parlamendispiikrid: Lauri Hussar, Edvards Smiltēns, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Elżbieta Witek, Bärbel Bas ja Ruslan Stefantšuk. Foto: Lita Millere/LETA/Scanpix

Balti riikide, Poola, Saksamaa ja Ukraina spiikrid tegid täna Riias ühisavalduse, kus kutsuvad liitlasi homme algaval NATO tippkohtumisel kindlalt otsustama, et Ukraina saab NATO liikmeks.

«Eelseisva NATO Vilniuse tippkohtumise valguses kutsume me liitlasi üles tegema kindla otsuse, et Ukraina saab NATO liikmeks ja allianss rajab Ukraina jaoks tee NATO-ga liitumiseks,» märkisid kuue riigi spiikrid, kelle sõnul tuleks Ukraina kutsuda NATO-ga ühinema niipea, kui tingimused seda võimaldavad, kasutades selleks samasugust poliitilist otsust nagu Soome puhul.

Nad avaldasid heameelt laialdase toetuse üle Ukraina NATO liikmeks saamisele, mis kajastus juuni algul Vilniuses toimunud NATO riikide parlamentide esimeeste kõrgetasemelisel kohtumisel, aga ka toetusavaldustes, mille on teinud NATO Parlamentaarne Assamblee, Euroopa Parlament ning Bulgaaria, Tšehhi, Eesti, Läti, Leedu ja Poola parlament.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles