KOHALIK VAADE Läti värske president tõstis ametisse astumise kõnes esile võrdsust ja õiglust (1)

Sabīne Bērziņa
, ajakirjanik, Riia
Copy
Läti presidendi rollis astus Edgars Rinkēvičs laiema avalikkuse ette esimest korda pühapäeval laulu- ja tantsupeo lõppkontserdil. 
Läti presidendi rollis astus Edgars Rinkēvičs laiema avalikkuse ette esimest korda pühapäeval laulu- ja tantsupeo lõppkontserdil. Foto: Edijs Pālens/LETA/Scanpix

Nädalavahetusel Läti presidendi ametisse astunud Edgars Rinkēvičs lubas end pühendada sellele, et iga inimene tunneks end koduriigis turvaliselt, seadustega kaitstult ja õiglaselt kohelduna.

Senine välisminister Rinkēvičs andis presidendi ametivande parlamendi ees laupäeval ning rahva ette astus riigipeana esimest korda päev hiljem laulu- ja tantsupeol.

«Lätis tuleb austada ja kaitsta iga isiku õigusi vastavalt kõrgeimatele inimõiguste väärtustele ja standarditele,» lausus Rinkēvičs parlamendisaadikutele peetud kõnes, toonitades sellega mõneti ka ametivande mõtet, milles president lubab, et kogu tema töö on suunatud Läti rahva hüvanguks ning ta kohtleb kõiki õiglaselt ja täidab oma kohustusi nii hästi, kui on suuteline.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles