Meedia: Rheinmetall avab lähikuudel Ukrainas soomusmasinate tehase (1)

Copy
Saksa ettevõtte Rheinmetall soomusmasinate tootmistsehh. Foto on illustratiivne.
Saksa ettevõtte Rheinmetall soomusmasinate tootmistsehh. Foto on illustratiivne. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix

Saksamaa ja Euroopa suurimaid sõjavarustuse ja relvatootjaid Rheinmetall avab järgmise kolme kuu jooksul Ukrainas soomusmasinate tehase, ütles ettevõtte tegevjuht Armin Papperger CNNile.

«Saksamaa suurim relvatootja hakkab riigi lääneossa rajatavas tehases koolitama ukrainlasi ka hooldama toodetavaid tanke ja muid soomukeid,» seisis ettvõtte tänases avalduses.

«(Ukrainlased) peavad end ise aitama – kui nad ootavad järgmise 10 või 20 aasta jooksul eurooplastelt või ameeriklastelt pidevalt abi (...), on see võimatu,» tsiteeris pressiteenistus ettevõtte tegevjuhi sõnu.

2023. aasta alguses ütles Rheinmetall ajalehele Rheinische Post, et ta loodab avada Ukrainas 200 miljoni euro (218 miljoni dollari) maksumusega tankitehase, mis suudaks toota umbes 400 tanki aastas.

Möödunud neljapäeval teatas Saksa ettevõtte peadirektor, et tehases hakatakse ehitama ja remontima soomukeid Fuchs.

Rheinmetall hakkab seda tehast haldama koos Ukraina riigikaitsekontserniga Ukroboronprom, kellele ettevõte kuulub, märgib CNN.

Kommenteerides võimalikke Venemaa rünnakuid tehasele, ütles Papperger, et «praegu on (Ukrainas) palju sõjatehaseid. See on lihtsalt üks neist ja me suudame seda kaitsta.»

Rheinmetalli tegevjuht märkis, et praegu on uute tankide ehitamisest veelgi tähtsam Ukraina väe varustamine laskemoonaga.

2024. aastal suurendab ettevõte suurtükimürskude aastatoodangut 100 000-lt 600 000-le, enamik neist on mõeldud Ukrainasse tarnimiseks.

Pappergeri sõnul suudab tema ettevõte varustada Ukrainat 60 protsendiga vajalikust suurtükimoonast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles