USA kehtestas sanktsioonid Serbia luureülemale

Copy
Serbia luureülem ja endine kaitseminister Aleksandar Vulin.
Serbia luureülem ja endine kaitseminister Aleksandar Vulin. Foto: Oksana Toskic/SIPA / Scanpix

USA kehtestas eile Serbia Moskva-meelsele endisest kaitseministrist luureülemale sanktsioonid väidetava seotuse eest korruptsiooni ja narkokaubandusega.

USA rahandusministeeriumi andmeil on Julgeolekuteabe Agentuuri direktor Aleksandar Vulin «olnud seotud rahvusvahelise organiseeritud kuritegevuse, illegaalsete narkooperatsioonide ja avaliku ameti kuritarvitamisega».

Lisaks sellele aitas Vulin korraldada Serbia relvakaupmehe Slobodan Tesići «illegaalseid relvasaadetisi». Tesićile olid sanktsioonid kehtestatud juba varem.

Vulini tegevus «on edendanud korruptsiooni Serbia valitsusasutustes», seisis rahandusministeeriumi avalduses.

Samuti süüdistatakse Vulinit selles, et ta aitas Venemaal laiendada oma mõjuvõimu Balkanil, halvendades sellega piirkonna julgeolekut ja stabiilsust.

«Rahandusministeerium ei kõhkle sihikule võtmast toimijaid, kes kuritarvitavad oma positsiooni isikliku kasu saamiseks, õõnestades samal ajal tõhusat ja demokraatlikku valitsemistava Lääne-Balkanil,» ütles rahandusministri aseminister Brian Nelson avalduses.

Sanktsioonide eesmärk on külmutada kõik USA jurisdiktsiooni all olevad varad, mis Vulinil võivad olla, ning keelata ameeriklastel või USA ettevõtetel ja institutsioonidel, sealhulgas Ühendriikides tegutsevatel pankadel, temaga tehinguid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles