Microsoft: Hiina häkkerid tungisid Euroopa valitsusametite meilidesse

Copy
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Hiinas baseeruvad häkkerid tungisid Lääne-Euroopa valitsusametitega seotud meilikontodele, teatas Microsoft, mis kirjutas teisipäeval blogipostituses, et rühmitus nimega Storm-0558 keskendub luurele ja andmevargusele.

Rühmitus sai ligipääsu umbes 25 organisatsiooni meilikontodele, nende seas valitsusametid, ja nende oganisatsioonidega seotud isikute kontodele. Rünnak oli jäänud avastamata umbes kuu aega, kuni tarbijad kaebasid Microsoftile ebatavalise meilitegevuse kohta.

«Meie hinnangul keskendub see vaenlane luurele, sealhulgas meilisüsteemidele ligipääsemine luureandmete kogumiseks,» ütles Microsofti asepresident turvaküsimuste valdkonnas Charlie Bell.

Microsofti sõnul teeb ta taolistele rünnakutele vastu seismiseks koostööd sisejulgeolekuministeeriumi ning küber- ja taristujulgeoleku agentuuriga.

Samuti teatas ettevõte, et jätkab Storm-0558 tegevuse jälgimist

Hiinas baseeruvate häkkerite rünnakud on viimasel ajal sagenenud.

Läinud kuul teatas Google'ile kuuluv küberjulgeolekufirma Mandiant, et Hiina häkkerid tungisid läbi turvaaugu arvatavalt sadade ava- ja erasektori organisatsioonide võrkudesse.

Varem sel aastal teatas Microsoft, et Hiina häkkerid on võtnud sihikule USA kriitiliselt olulise taristu ja võivad teha ettevalmistusi häirimaks sidekanaleid USA ja Aasia vahel tulevaste kriiside ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles