Kõrgõzstan siiski ei sulge USA rahastatud Raadio Vabaduse kohalikku haru

Copy
Raadiojaama Azattõk ajakirjanik.
Raadiojaama Azattõk ajakirjanik. Foto: VYACHESLAV OSELEDKO/AFP/Scanpix

Kõrgõzstan teatas täna, et pööras ümber otsuse sulgeda USA rahastatava Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabaduse kohalik haru, kui see nõustus kõrvaldama video, mida võimud kritiseerisid.

Radio Azattõk on riigi üks mainekamaid meediaväljaandeid ja kajastab sageli opositsiooniühenduste tegevust ning uurib korruptsiooni.

«Azattõk Media eemaldas oma platvormidelt loo, mis sisaldas ebausaldusväärset infot piirikonflikti kohta,» teatas kultuuriministeerium, viidates konfliktile naaberriigi Tadžikistaniga. «Õiguslikud meetmed on peatatud.»

Teade tehti pärast seda kui Biškeki kohus andis heakskiidu poolte kokkuleppele.

Jaanuaris teatas kultuuriministeerium, et esitas hagi meediakanali sulgemiseks, kuna see keeldus eemaldamast videot Kõrgõzstani ja Tadžikistani piirikokkupõrgete kohta, mis nõudsid umbes sada inimelu.

Aprillis andis kohus korralduse Radio Azattõk sulgeda. Inimõigusrühmitused Amnesty International ja Piirideta Reporterid (RSF) mõistsid otsuse hukka.

Kõrgõzstanis on sõnavabadus võrreldes piirkonna teiste riikidega suhteliselt kaitstud, kuid inimõiguslased taunivad võimude kasvavat survet ajakirjandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles