ÜLEVAADE Soome paremvalitsuse töörahu lõhuvad kuhjuvad rassismiskandaalid (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Soome peaminister Petteri Orpo ja rahandusminister Rikka Purra kinnitasid eile pressikonverentsil, et valitsuses on ühine arusaam, et rassismile pole ühiskonnas kohta. 
Soome peaminister Petteri Orpo ja rahandusminister Rikka Purra kinnitasid eile pressikonverentsil, et valitsuses on ühine arusaam, et rassismile pole ühiskonnas kohta. Foto: Aino Vahala/Soome valitsuskantselei

Kõigest kolm nädalat Soome peaministri ametis töötanud Petteri Orpo oli eile taas sunnitud avalikkust veenma, et valitsus ei salli rassismi, samas kui Põlissoomlased heidavad meediale ette enda pahatahtlikku ründamist vanade sõnavõttude paljastamisega.

Alates paremvalitsuse ametisse saamisest on juba kolm Põlissoomlaste ministrit pidanud tõrjuma süüdistusi võõravihas, natsisümpaatias ja vandenõuteooriate levitamises: viimati lisandus nende sekka erakonna esimees ja rahandusminister Rikka Purra, kes 15 aasta tagustes veebikommentaarides kasutas mustanahalisi alandavaid väljendeid ning näis õhutavat vägivalda muulaste vastu.

«Valitsuse töös kehtib rassismi suhtes täisleppimatus. Me ei aktsepteeri inimeste diskrimineerimist nende soo, rahvusliku tausta, nahavärvi, usutunnistuse või seksuaalse sättumuse alusel,» lausus Koonderakonda kuuluv peaminister Orpo eile pressikonverentsil, rõhutades, et ta usaldab Purrat võimupartneri ja rahandusministrina, sest Purra on selgelt öelnud kunagistest avaldustest lahti ja palunud nende eest vabandust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles