Times: Navalnõid sunniti kuulama Putini aastakõnet 100 päeva järjest (1)

Postimees
Copy
Pilt Putini veebruarikuu aastakõnest kanalil Rossija 24
Pilt Putini veebruarikuu aastakõnest kanalil Rossija 24 Foto: Adrien Fillon / ZUMA Press / Scanpix

Vene opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi sõnul on vangivalvurid sundinud teda kuulama sama president Vladimir Putini kõnet juba 100 päeva järjest, vahendab väljaanne The Times.

Navalnõi advokaatide edastatud väidete kohaselt lasevad vangivalvurid Vene opositsioonijuhile juba mitu kuud järjest kõlaritest Putini veebruarikuist aastakõnet parlamendis, kus president andis ülevaate olukorrast riigis.

Venemaa vanglateenistuse kirjas, mis postitati Navalnõi Instagrami kontole, öeldakse, et Putini kõne oli vajalik, et tagada opositsiooniliidri austav suhtumine ühiskonda, töösse ning inimkäitumise normidesse ja reeglitesse.

Kui Navalnõi uuris valvuritelt, kas see üks ja sama kõne neid juba ära ei tüüta, vastati, et sedasama Putini pöördumist parlamendi poole mängitakse ette iga õhtu, kuni tuleb järgmine, mis peaks toimuma alles järgmisel aastal.

Oma kaks tundi kestnud kõnes väitis Putin sedagi, et Kreml oli sunnitud tungima Ukrainasse, kuna vastasel korral oleks käiku läinud lääne plaan Venemaa hävitamiseks.

Ametlikku korruptsiooni paljastanud ja Kremli-vastaseid meeleavaldusi korraldanud Navalnõi vahistati 2021. aastal vahetult pärast naasmist Saksamaalt, kus ta viibis haiglaravil pärast mürgitamist närvigaasiga.

Ta viibib karistuskoloonias, kandes veidi enam kui 10 aasta pikkust vanglakaristust. Uued süüdistused äärmusluses võivad ekspertide hinnangul pikendada tema vangistust aga umbes 30 aasta võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles