Õhujõud: Venemaa kasutab õhurünnakutes ära heitlikku ilma

BNS
Copy
Eile öösel Vene droonirünnakus kahjustada saanud elumaja Kiievis
Eile öösel Vene droonirünnakus kahjustada saanud elumaja Kiievis Foto: Genja Savilov / AFP / Scanpix

Ukraina õhujõudude pressiesindaja Juri Ignat selgitas tele-eetris, kuidas ilm mõjutab agressorriik Venemaa õhurünnakuid Ukrainale ja nende tõrjumist. Ignat vastas küsimustele äikesetormide ja vihma mõju kohta Shahedi droonide kasutamisele, kirjutas portaal Unian täna.

«Vaenlane ei kasuta mitte ainult pimedat aega, vaid tahtis ilmselt kasutada ära ka heitlikku ilma. Pilvisus ilmselgelt raskendab liikuvate õhutõrjemeeskondade tegutsemist, kes peavad sihtimiseks kõigepealt objekti, õhusihtmärki nägema,» ütles Ignat.

Ta lisas, et üldiselt mõjutab ilm ükskõik milliseid lendavaid objekte ja lennukite lendamist.

«Mis puudutab tiibrakette ja Shahede, siis neid ilm eriti ei mõjuta, sest need lendavad mööda määratud marsruuti,» selgitas ta. «Võimalik, et üle Aadovi mere teele saadetavaid rakette võib mõjutada tugev külgtuul, jäätumine ja temperatuuride erinevus. Seda siis, kui toimub temperatuuri üleminek plussist miinusesse ja vastupidi.»

Ukraina Lõuna väejuhatuse pressiesindaja Natalja Humenjuk märkis täna hommikul, et vaenlane saatis väga raskete ilmastikuolude ja Musta mere kohal möllanud võimsa äikesetormi taustal mitu lainet Shahedi tüüpi kamikaze-droone, suunates neid maastiku iseärasusi ära kasutades.

Kokku hävitasid õhutõrjejõud möödunud ööl Ukraina taevas 16 Iraani ründedrooni Shahed-136/131, samuti ühe okupantide luuredrooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles