IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Venelased püüavad ukrainlasi lõunarindelt Luhanski oblastisse meelitada (1)

Igor Taro
Copy
Ukraina armee pataljoni Da Vinci hõivatud Vene mitmekordne raketiheitja TOS-1A  tulistamas Luhanski oblastis Kreminna lähedal rindel asuvate Vene positsioonide suunas reedel, 7. juulil 2023. Selle kere peal on kirjas Da Vinci, mis on lahingus hukkunud pataljoniülema Dmõtro Kotsjubailo koodnimi
Ukraina armee pataljoni Da Vinci hõivatud Vene mitmekordne raketiheitja TOS-1A tulistamas Luhanski oblastis Kreminna lähedal rindel asuvate Vene positsioonide suunas reedel, 7. juulil 2023. Selle kere peal on kirjas Da Vinci, mis on lahingus hukkunud pataljoniülema Dmõtro Kotsjubailo koodnimi Foto: LIBKOS/AP/Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 14.07: kuigi rindejoone kulgemises pole suuri muudatusi toimunud, annavad mõned Vene okupantide tegevused tunnistust, et ukrainlaste pingutused lõunarindel kannavad vilja. Luhanski operatiivsuunal intensiivistunud rünnakute eesmärk võib olla katse Ukraina üksusi lõunasuunalt ära meelitada. Siiani on ukrainlased saanud nende rünnakute tõrjumisel ka ilma selleta hakkama.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmeil päeva alguses: isikkoosseisu 236 590 (+550), tanke 4097 (+5), soomukeid 8008 (+9), suurtükke 4449 (+24), raketiheitjaid 680 (+2), õhutõrjesüsteeme 423 (+2), lennukeid 315, helikoptereid 310, droone 3783 (+31).

Kahurite «sadu» jätkub juba mõnda aega – kaudtuli on venelaste põhiline vahend nii kaitses kui ka rünnakul ja nende hävitamine on ukrainlaste jaoks võtmetähtsusega nii rinde stabiliseerimisel kui ka tingimuste loomisel vastupealetungi arendamiseks. Tuleb muidugi mõista ka seda, et ilma kaudtulevõimekuseta pole võimalik vastase kaudtulevahenditega võidelda. Droonide suur hulk on seotud iraani päritolu põristajate rakendamisega. Neid kasutatakse enamasti öötundidel ja suuresti Kiievi piirkonnas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles