Lõuna-Korea tulvade ja maalihete ohvrite arv tõusis vähemalt 33ni

Copy
Päästjad püüavad jõuda ellujäänuteni üleujutatud tunnelis.
Päästjad püüavad jõuda ellujäänuteni üleujutatud tunnelis. Foto: Postimees / AFP / Scanpix

Lõuna-Koreas tugevate vihmade põhjustatud tulvades ja maalihetes hukkunud inimeste arv on kerkinud vähemalt 33ni ning 10 inimest on jätkuvalt teadmata kadunud, ütlesid täna ametnikud.

Lõuna-Koreas on suvise mussoonvihma kõrghooaeg ning lisaks üleujutustele ja maalihetele on neli päeva kestnud armutud vihmavalingud toonud kaasa ka suure tammi ülevoolu. Samuti on kodudest evakueeritud tuhandeid inimesi.

Siseministeeriumi teatel oli enamik hukkunuist maetud maalihete alla või kukkunud üleujutatud veehoidlasse.

Päästjad püüavad endiselt jõuda umbes rohkem kui 10 autoni, mis on lõksus 430-meetrises maa-aluses tunnelis Cheongjus Põhja-Chungcheongi provintsis, märkis ministeerium.

Vesi tulvas laupäeva hommikul tunnelisse nii kiiresti, et inimesed ei pääsenud õigeaegselt välja, edastas uudisteagentuur Yonhap.

Pühapäevaks oli tunnelisse lõksu jäänud sõidukitest toodud välja seitse surnukeha ning tuukrid jätkavad ohvrite otsimist.

Praegu välisreisil viibiv president Yoon Suk-yeol pidas videosilla vahendusel erakorralise kohtumise oma abidega, et koordineerida võimude reageeringut olukorrale, teatas tema kantselei.

Ta andis varem peaminister Han Duck-soole korralduse mobiliseerida kõik vajalikud ressursid.

Paduvihm peaks jätkuma kuni kolmapäevani ning Korea Meteoroloogiaamet hoiatas, et ilmastikuolud kujutavad endast «suurt» ohtu.

Goesanis tuli aga üle 6400 inimese evakueerida, kuna sealne tamm hakkas üle voolama, ähvardades allavoolu jäävaid külasid.

Kõige rängemalt kannatada saanud piirkondades pühiti terved majad korraga minema, ütles üks kiirreageerija varem uudisteagentuurile Yonhap.

Lõuna-Koreas on üleujutused sagedased suvisel mussoonvihma hooajal, ent samas on lääneriik enamasti väga hästi ette valmistunud ja seetõttu ohvrite arv suhteliselt madal.

Mullu oli riigis rekordiline sadude ja üleujutuste periood, mille käigus sai vähemalt 11 inimest surma.

Valitsus ütles toona, et 2022. aasta üleujutused olid seotud kõige rängema sajuga alates sellest, kui Soul hakkas vastavat statistikat tegema 115 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles