PUHASTUSPROTSESS ISW: järjekordne Vene komandör Ukrainas vallandati sõjaväejuhatuse poolt

Copy
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ning Venemaa kindralstaabi ülem ja Ukrainas sõdivate vägede ülemjuhataja Valeri Gerassimov
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ning Venemaa kindralstaabi ülem ja Ukrainas sõdivate vägede ülemjuhataja Valeri Gerassimov Foto: Gavriil Grigorov / sputnik / Reuters / Scanpix

Teated Venemaa 106. kaardiväe õhudessantdiviisi komandöri vallandamisest on tõenäoliselt osa käimasolevast allumatute komandöride eemaldamisprotsessist, kirjutab Ameerika Sõjauuringute Instituut (ISW) oma tänases aruandes.

Vene allikad teatasid eile, et Venemaa sõjaväejuhatus vabastas 106. kaardiväe õhudessantdiviisi ülema kindralmajor Vladimir Seliverstovi ametist. Seliverstovi vallandamise põhjus on teadmata, kuid Vene allikad spekuleerisid, et see võib olla seotud sellega, et ta võttis tihti oma sõdurite nimel sõna.

Vene allikate sõnul on 106. õhudessantdiviis tegutsenud Bahmuti piirkonnas alates jaanuarist. ISW on hiljuti jälginud 106. õhudessantdiviisi ja 137. kaardiväe õhudessantpolku võitlemas Ukraina vastupealetungioperatsioonide vastu Bahmuti põhjapoolsel küljel. Üks Venemaa militaarblogija väitis, et diviisi osad toetavad ka Venemaa kaitseoperatsioone Bahmutist lõuna pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles