KOHALIK VAADE Hispaania paremäärmuslastele koidab tähetund (3)

Gregorio García Maestro
Copy
Tuhanded meeleavaldajad nõudsid märtsis Hispaania pealinnas Madridis Voxi korraldatud meeleavaldusel elukalliduskriisi leevendamist. 
Tuhanded meeleavaldajad nõudsid märtsis Hispaania pealinnas Madridis Voxi korraldatud meeleavaldusel elukalliduskriisi leevendamist. Foto: Ballesteros/epa/scanpix

Pühapäevased parlamendivalimised Hispaanias võidab tõenäoliselt parempoolne Rahvapartei, kuid kaalukeeleks valitsemisel saab ultrakonservatiivne Vox.

Valitsevad sotsiaaldemokraadid (PSOE) otsustasid ennetähtaegsed parlamendivalimised korraldada pärast karmi kaotust 28. mai piirkondlikel ja kohalikel valimistel. Peaminister Pedro Sáncheze juhtimisel hoiti küll inflatsioon madalal, vähendati pingeid separatistidega Kataloonias ning suurendati majanduskasvu, pensione ja miinimumpalka, kuid sellest hoolimata on Sánchez vasaktsentristlike valijate häälte püüdmiseks keskendunud hirmutamistaktikale, hoiatades paremäärmuslaste võimule tõusmise eest.

Mõned väidavad, et paremäärmuslased tuleks ka edaspidi valitsemise juurest kõrvale jätta, teised kardavad, et paremäärmuslased on kasvanud ignoreerimiseks liiga suureks ja ainuke võimalus nende normaliseerimiseks on tuua nad valitsusse, nagu juhtus Itaalias Giorgia Meloniga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles