ÜLEVAADE Ukraina droonirünnak Kertši sillale katkestas liikluse Krimmi ja Venemaa vahel

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Inimesed eile Krimmis Kretšis kaldapealsel poolsaart Venemaa Krasnodari kariga ühendava silla lähedal. Droonirünnaku tulemusel on sild autoliiklusele suletud.
Inimesed eile Krimmis Kretšis kaldapealsel poolsaart Venemaa Krasnodari kariga ühendava silla lähedal. Droonirünnaku tulemusel on sild autoliiklusele suletud. Foto: Aleksei Pavlišak/Reuters/Scanpix

Eile koidu eel aset leidnud arvatav Ukraina meredroonide rünnak Krimmi poolsaart Venemaaga ühendavale sillale seiskas autoliikluse, kuid sõjaväelogistika seisukohast tähtsat raudteesilda üle Kertši väina sai edasi kasutada.

Kaadrid Krimmi sillast näitavad, et läänesuunaline maanteesilla lõik on rünnaku tulemusel kokku varisenud ning sellega rööbiti kulgev idasuunaline lõik on nihkes, mistõttu võib eeldada, et ühendustee remont võib võtta aega nädalaid, kui mitte kuid, kirjutas The Wall Street Journal. Vene asepeaministri Marat Husnullini väitel pole silla kandekonstruktsioonid aga kahjustatud.

Maanteega paralleelselt jooksev raudteesild näib terve ning liiklus sellel taastus mõni tund pärast plahvatusi, mis Vene võimude teatel toimusid eile kell 3.05 kohaliku aja järgi, kui silda tabas kaks drooni.

Moskva nimetas silla sihikule võtmist terrorirünnakuks ning väitis, et parasjagu käib töö selgitamaks välja Ukraina eriteenistuse ja relvajõudude liikmeid, kes olid operatsiooni kaasatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles