Kiiev: Vene armee proovib Ukraina edu Bahmutis lämmatada vasturünnakuga Kupjanskis (1)

Postimees
Copy
Vene üksuste tunnus «Z» sõjamasinal
Vene üksuste tunnus «Z» sõjamasinal Foto: Vene kaitseministeeriumi pressiteenistus / EPA / Scanpix

Vene vägede peamine eesmärk on peatada Ukraina vasturünnak Bahmuti suunal, mistõttu on vastase armee algatanud pealetungi Kupjanski piirkonnas, ütles eile õhtul Ukraina asekaitseminister Hanna Maljar.

«Venelaste jaoks on ida olnud nende pealetungi põhisuund. Alates jaanuarist on nad sinna koondunud, et jõuda Donetski oblasti halduspiirini,» tsiteeris aseministrit Ukraina portaal Suspilne. 

Ukraina maavägede ülem kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõi kinnitas oma Telegrami postituses samuti, et Vene sissetungijad on tugevdanud kaitset Bahmutis ja asunud Kupjanski suunal rünnakule, vahendab portaal Unian.

«Et peatada meie vägede pealetungi Bahmuti piirkonnas, suunab vaenlane sellele suunale aktiivselt lisajõude ja vahendeid, mille põhiosa moodustavad õhudessantvägede üksused,» lausus kindralpolkovnik.

«Samal ajal läks vaenlane pealetungile Kupjanski suunal eesmärgiga lüüa puruks meie väed Kupjanski ümbruses ja jätkata pealetungi meie lahingukorra sügavustesse,» selgitas Sõrskõi.

Ukraina armee Lõuna operatiivväejuhatuse pressiesindaja Serhi Tšerevatõi sõnul oli eilseks Lõmani-Kupjanski suunale koondatud üle 100 000 Venemaa armee sõduri ja üle 900 tanki.

Ta tõi võrdluseks, et Nõukogude-Afganistani sõja kõrgfaasis oli Moskva vägede arv Afganistanis umbes 120 000 sõdurit.

Tšerevatõi kinnitusel säilitavad Ukraina väed hetkel oma kaitsepositsioone ega lase vastasel initsiatiivi haarata, vahendab Ukrainska Pravda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles