Terviseühendus soovitab sakslastel palavaga siestat pidada

Copy
Termomeeter näitab ligi 40-kraadist kuumust Saksamaal
Termomeeter näitab ligi 40-kraadist kuumust Saksamaal Foto: Jan Huebner via www.imago-images.de / Scanpix

Sakslased peaksid kuumalaine ajal lõunaeurooplaste siestakombe üle võtma, soovitab tervishoiutöötajate ühendus.

Tervishoiuminister reageeris täna ettepanekule positiivselt, kuid leidis, et ettevõtted ja töötajad peaksid selles ise kokkuleppele jõudma.

Saksamaal ei ole küll olnud selliseid rekordtemperatuure nagu Lõuna-Euroopas sel nädalal, aga üle 30 kraadi on palavust siiski.

Selle aasta kõrgeim temperatuur 38,8 kraadi mõõdeti laupäeval Baierimaal. Sestpeale on kuumus pisut järele andnud.

Sellest hoolimata tegi Saksa riiklike tervishoiuasutuste arstide ühendus BVÖGD ettepaneku kuumalaine ajal tööharjumusi muuta.

«Peaksime kuumaga orienteerima end lõunapoolsete riikide töömeetoditele. Tõusma vara üles, hommikul produktiivselt töötama ja keskpäeval siestat pidama – selle kontseptsiooni peaksime suvekuudel omaks võtma,» ütles tervishoiuekspert Johannes Niessen.

«Inimesed ei ole suure kuumusega nii tõhusad kui muidu,» lisas ta. «Lisaks toob halb uni öise jaheduse puudumisel kaasa keskendumisprobleemid.»

Tervishoiuminister Karl Lauterbach ütles Twitteris, et siesta palavaga pole sugugi halb soovitus, kuid valitsus ei kavatse selleks midagi ette võtta. «Tööandjad ja töötajad peavad omavahel läbi rääkima,» ütles ta. «Paljudes ametites on see kindlasti meditsiiniliselt põhjendatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles