Ukraina vastupealetungi aeglustavad ulatuslikud miiniväljad

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Ukraina merejalaväelane kutsungiga Mehaanik kõneleb Postimehele, kuidas ta brittidelt saadud soomusmasinaga viimati tankitõrjemiini otsa sõitis. Sõdur sai põrutada, aga jäi ellu.
Ukraina merejalaväelane kutsungiga Mehaanik kõneleb Postimehele, kuidas ta brittidelt saadud soomusmasinaga viimati tankitõrjemiini otsa sõitis. Sõdur sai põrutada, aga jäi ellu. Foto: Ain Liiva

Huskyt juhtiv Ukraina merejalaväelane kutsungiga Mehaanik keerab pärast ründajate mahapanekut lahingumasina ümber. Ta peab kiiresti tagasi sõitma, et venelaste droon ei jõuaks tema pihta tuld suunata.

Aga on juba hilja – ta on masinaga sattunud miiniväljale. Tankitõrjemiin plahvatab otse lahingumasina all. Ukraina armee senistes lahingumasinates oleks Mehaanik suure tõenäosusega surma saanud. Huskys pääseb juht põrutusega, kuigi tugev plahvatus rebib raskel soomustatud masinal alt mõlemad esirattad ja mootorilt kapoti.

«Mäletan kõike üsna ähmaselt,» kõneles Mehaanik Postimehele nädal hiljem. «Pea käis ringi. Sain toibudes aru, et olen masinas üksi ja pean sealt väljudes raadiojaama kaasa võtma.»

Mehaanik haaras kabiinist automaadi ja tahtis just miinivälja äärde maha pandud, kuid kohe mitmest suunast vaenlaste tule alla jäänud üksusele appi minna. Lahingumeedik otsustas aga korralikult põrutada saanud võitleja siiski evakueerida – iga sõduri elu on hinnas, vilunud soomusmasinajuhi oma eriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles