Zelenskõi: Krimmi sild jääb sihtmärgiks

Copy
17. juulil rünnakus kahjustada saanud Kertši sild.
17. juulil rünnakus kahjustada saanud Kertši sild. Foto: - / Crimea24TV / AFP / Scanpix

Krimmi sild jääb Ukraina relvajõudude sihtmärgiks, rõhutas eile president Volodõmõr Zelenskõi, esinedes videosilla kaudu Aspeni julgeolekufoorumil.

«Ülesanne seisneb selles, et võtta tagasi kogu Krimm, sest see on meie suveräänne territoorium. Krimmi sild - see on mitte ainult logistiline marsruut. See on marsruut, mida kasutatakse sõja kiirendamiseks laskemoonaga, ja seda tehakse iga päev, ja see militariseerib Krimmi poolsaart,» ütles Zelenskõi.

«Meie jaoks on arusaadavatel põhjustel tegemist vaenlase rajatisega, mis ehitati väljaspool seadust, väljaspool rahvusvahelisi seadusi ja kõiki kehtivaid norme, seega on selge, et see on meie sihtmärk,» ütles Zelenskõi.

Kertši sild, mis ühendab Venemaad ebaseaduslikult annekteeritud Krimmiga, on tähtis transpordikoridor Ukrainas sõdivate Vene sõdurite varustamisel.

Venemaa ehitatud sild hävis osaliselt juba 2022. aasta oktoobris toimunud veokipommirünnakus, mille Moskva süüdistas Ukrainat, kuid mida Kiiev eitas.

Ööl vastu esmaspäeva korraldas Ukraina uue rünnaku, kasutades selleks meredroone.

«Igasugused ebaseaduslikud struktuurid, mida kasutatakse Vene massimõrvavahendite kohaletoimetamiseks, on vältimatult lühiajalised,» ütles Ukraina presidendi abi Mõhhailo Podoljak Twitteris, sillarünnakule viidates.

«Sild on taas uinunud,» kirjutas SBU sõnumirakenduses Telegram.

SBU pressiesindaja Artjom Dehtjarenko sõnul avalikustab Kiiev rünnaku üksikasjad pärast võitu, seni jälgitakse, millised on tagajärjed.

«Jälgime huviga, kuidas üks Putini režiimi sümbolitest ei suutnud taas sõjalisele koormusele vastu pidada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles