Kassitoidu tootjad süüdi hinnaleppes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass. Pilt on illustreeriva tähendusega.
Kass. Pilt on illustreeriva tähendusega. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Nestlé, Mars ja Colgate-Palmolive on seadnud Prantsusmaa 8 miljoni koera ja 10 miljoni kassi toitmiseks vajaliku kuivtoidu müügile piiranguid, mis tõid firmadele kamba peale 35,3 miljonit eurot trahvi.

Prantsuse konkurentsiamet Autorité de la Concurrence võttis eile vastu otsuse, milles kinnitab, et kolm rahvusvahelist lemmikloomatoidu turu «liidrit» olid piiranud aastail 2004-2008 konkurentsi, seades loomakauplusi varustavatele hulgimüüjatele oma tingimusi.

Nimetatud tegevus kergitas lemmikloomatoidu hindu, mis seadis eriti haavatavasse olukorda loomasõbrad, kes on tuntud oma brändilojaalsuse poolest.

Autorité de la Concurrence lisas, et kolm ettevõtet tootsid 70 protsenti loomakauplustes müügil olevatest kuivtoitudest.

Kuivad krõbunad jms moodustavad 70 protsenti Prantsusmaal müüdavast lemmikloomatoidust.
Šveitsis baseeruva Nestlé trahv on 19 miljonit eurot, USA Mars Group ja Colgate-Palmolive peavad maksma vastavalt 11,6 ja 4,7 miljonit eurot.
Nestlé ja Marsi karistust leevendati, kuna need kaks ei vaidlustanud otsust, teatas regulaator.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles