Lukašenka: Wagneri võitlejad tahavad Poolasse ekskursioonile (12)

Copy
Valgevene diktaator-president Aljaksandr Lukašenka (vasakul) ja Venemaa diktaator-president Vladimir Putin
Valgevene diktaator-president Aljaksandr Lukašenka (vasakul) ja Venemaa diktaator-president Vladimir Putin Foto: IMAGO / Alexandr Demyanchuk / Scanpix

Valgevene liider Aljaksandr Lukašenka ütles tänasel kohtumisel Vene presidendi Vladimir Putiniga, et Valgevenesse üle viidud Wagneri palgaarmee võitlejad hakkavad teda väidetavalt ärevile ajama, sest nad tahavad marssida Varssavi peale.

«Võib-olla ma ei peaks seda ütlema, aga ütlen siiski. Wagneri võitlejad hakkavad meid ärevile ajama. Nad ütlevad «Me tahame läände minna, laske meil minna». Mina küsin, miks nad tahavad läände minna. Nemad vastavad: «Me tahame minna ekskursioonile Poola, Rzeszowisse,» ütles Lukašenka kohtumisel.

«Ma hoian neid Valgevene keskosas, nagu kokku lepitud. Ma ei tahaks neid sinna (Poola – toim) ümber paigutada, sest nad on halvas tujus. Ja me peaksime neile au andma, nad teavad, mis liitriigi ümber toimub. Kuid see on vaid detail,» väitis Valgevene diktaator.

Vene president Vladimir Putin kohtus täna Peterburis oma lähima liitlasega, kes aitas vahendada kokkulepet Wagneri palgaarmee mässu lõpetamiseks juunis. Putin ja Lukašenka kohtusid Peterburi Konstantinovski palees, Kremli teatel oli kohtumise peateema Moskva ja Minski strateegiline partnerlus.

Putin ütles kohtumisel, et kõnelused Lukašenkaga jätkuvad ka homme.

«Tegin oma plaanides muudatusi,» ütles Putin Vene uudisteagentuuri TASS teatel. «Me peame kõnelusi poolteist või kaks päeva.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles