Jaapani meres lõppesid Venemaa ja Hiina ühisõppused (1)

Copy
Hiina ja Venemaa ühised mereväeõppused
Hiina ja Venemaa ühised mereväeõppused Foto: Vene kaitseministeerium / imago-images / Scanpix

Venemaa ja Hiina lõpetasid ühised mereväeõppused Jaapani merel, teatas Vene kaitseministeerium täna liitlaste sõjaliste sidemete jätkuvast süvendamisest.

Kaks suurriiki, kes on väljendanud soovi astuda vastu «Ameerika hegemooniale», on sõjalises valdkonnas liikunud üksteisele lähemale pärast seda, kui Venemaa alustas mullu Ukraina vastu sõda, mida Hiina pole hukka mõistnud.

Vene kaitseministeerium teatas varem, et neljapäeval alanud õppuste peaeesmärk on tugevdada kahe riigi mereväe koostööd ja säilitada stabiilsus ja rahu Aasia Vaikse ookeani piirkonnas.

«Vene-Hiina ühised mereväeõppused Jaapani merel on lõppenud,» kinnitasid Vene relvajõud, mille andmeil harjutati muu hulgas õhutõrjet, merelahingut, laevade konvoeerimist ja laevarühmade kaitset kaitsmata reidil.

Vene mereväge esindasid kaitseministeeriumi teatel kaks allveelaevatõrjelaeva, kaks korvetti ja abilaevad.

Eelmisel nädalavahetusel teatas Peking, et saadab õppustele viis sõjalaeva.

Kaasatud olid ka mereväe lennukid.

Koordineerimise tugevdamiseks on Hiina ja Venemaa korraldanud viimastel kuudel mitmeid relvajõudude ühisõppusi.

Märtsis allkirjastas Hiina president Xi Jinping oma Moskva-visiidi ajal Vene kolleegi Vladimir Putiniga deklaratsiooni valmisolekust korraldada regulaarseid ühispatrulle, et «süvendada vastastikust usaldust».

Eelmisel kuul korraldasid Hiina ja Venemaa ühise õhupatrulli Jaapani ja Ida-Hiina mere kohal, mis ajendas Lõuna-Koread ettevaatusabinõuna oma hävitajad valmisolekusse seadma.

See oli kuues Hiina-Vene patrull selles piirkonnas alates 2019. aastast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles