THE ECONOMIST Hiinas aheldatakse inimesi tööpingi külge rohkem kui kunagi varem

Postimees
Copy
Ida-Hiinas asuva Weihai linna tekstiilitööstuses hõivatud töötajad juulis 2023. a. Weihai piirkond on spetsialiseerunud ka autode ning meditsiini- ja elektroonikaseadmete tootmisele.
Ida-Hiinas asuva Weihai linna tekstiilitööstuses hõivatud töötajad juulis 2023. a. Weihai piirkond on spetsialiseerunud ka autode ning meditsiini- ja elektroonikaseadmete tootmisele. Foto: Guo Xulei/XINHUA/EPA/SCANPIX

Hiinlased töötavad nädalas rohkem kui suurem enamus teiste maailma riikide kodanikest, vahendas briti nädalakiri The Economist oma viimases analüüsis.

Hiina statistikaamet teatas hiljuti, et hiinlased töötasid aprillis keskmiselt 48,8 tundi nädalas. Riiklikult avaldatud statistikale järgnes aga irooniliste kommentaaride laviin Hiina Twitteri laadsel sotsiaalmeediaplatvormil Weibo.

«Proovige arvutada sama number välja ka nende inimeste kohta, kes ei tööta valitsusasutustes,» viitas The Economist ühes Weibo kommentaaris tehtud üleskutsele. «Seda pole vaja kokku liita. Tuleb vaadata lihtsalt öösel erinevate ettevõtete hoonetes põlevaid tulesid,» kajas teistest sotsiaalmeediapostitustest vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles