Lukašenka kinnitas väljasõidukeelu kehtestamist opositsioonile

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenka
Aleksandr Lukašenka Foto: SCANPIX

Valgevene autoritaarne liider Aleksandr Lukašenka kinnitas täna niinimetatud musta nimekirja koostamist opositsionääridest, kellel on keelatud riigist lahkuda.


Tegemist on vastusega Euroopa Liidu sanktsioonidele, kes on kehtestanud mitmele Valgevene ametnikule reisikeelu.

Otsus tähendab edasist suhete halvenemist ELiga, mis on teravalt kritiseerinud Lukašenkat poliitiliste oponentide tagakiusamise pärast ning kutsunud oma saadikud Minskist kodumaale.

Lukašenka süüdistas Kremli propagandakanalile Russia Today antud usutluses opositsiooni esindajaid tema vastu suunatud «viienda kolonni» kampaania korraldamises ning konkreetsete sanktsioonide rakendamise soovituste jagamises ELile.

Valgevene meedia teatas varem, et Valgevene võimud koostasid vastuseks Euroopa Liidu sanktsioonidele nimekirja sadakonnast Valgevene opositsionäärist, kodanikuaktivistist ja ajakirjanikust, kellel on riigist lahkumine keelatud.

Praeguseks on riigist lahkumise keeluga tulnud silmitsi seista juba kümmekonnal opositsionääril, inimõiguslasel ja ajakirjanikul.

Pühapäeval ei lasknud Valgevene riigist välja endist parlamendi spiikrit, esimest riigipead Stanislav Šuškevitšit, kes kavatses sõita Leetu, et osaleda Valgevene ja ELi vahelistele suhetele pühendatud diskussioonis.

Šuškevitš jõudis täna siiski Vilniusse, sõites selleks esmalt Venemaale, kellega Valgevenel on viisavabadus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles