PÕLISSOOMLASED TAAS SKANDAALIS Soome majandusminister nimetas Lähis-Idast pärit inimesi ahvideks (6)

Postimees
Copy
Põlissoomlaste poliitik Wille Rydman sai Soome majandusministriks juuli alguses, kui tema eelkäija oli sunnitud astuma tagasi ebasobivate sõnavõttude ja sidemete tõttu paremäärmuslastega
Põlissoomlaste poliitik Wille Rydman sai Soome majandusministriks juuli alguses, kui tema eelkäija oli sunnitud astuma tagasi ebasobivate sõnavõttude ja sidemete tõttu paremäärmuslastega Foto: Lauri Heikkinen / Soome valitsuskantselei

Ajalehe Helsingin Sanomate andmeil kasutas Soome värske majandusminister, Põlissoomlaste erakonna liige Wille Rydman mõne aasta tagustes eravestlustes rassistlike väljendeid, nimetades muu hulgas Lähis-Ida päritolu inimesi ahvideks ning väitis, et pearäti keelamise asemel keelaks ta ära seda kandvad inimesed.

Rydmani sõnumid pärinevad 2016. aastast, mil mees oli parlamendisaadik, sealhulgas võrdõiguslikkusega tegeleva põhiseaduskomisjoni ja sisserändeküsimustega tegeleva riigihalduskomisjoni liige.

Rydman esines kõnealuste mõtteavaldustega tekstsõnumivestluses oma toonase tüdruksõbra Amanda Blickiga, kes vestles Helsingin Sanomatega ka juba mullu, mil leht paljastas, kuidas poliitik oli oma positsiooni ära kasutades meelitanud ja ahistanud noori naisi. Selle skandaali järel lahkus Rydman Koonderakonnast, sest partei juht ja praegune peaminister Petteri Orpo teatas tema suhtes usalduse kaotamisest. Selle aasta alguses liitus Rydman Põlissoomlastega ja ta valiti parlamenti.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles