Toulouse'i tulistajat aitas tuvastada rollerimüüja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Merah' tabamise operatsioonil osalevad politseinikud.
Mohammed Merah' tabamise operatsioonil osalevad politseinikud. Foto: SCANPIX

Toulouse’i rollerimüüja rääkis täna, et mängis võtmerolli seitsme inimese tapmises kahtlustatava islamisti isiku tuvastamises, kirjutab AFP.


Yam 31 Yamaha äri omanik Christian Dellacherie rääkis, et tema andis politseile 23-aastase Mohammed Merah’ nime. Varem oli politsei öelnud, et sai vihje piirkonna rolleripoode külastades.

Dellacherie meenutas, kuidas politsei näitas talle turvakaamera videot kolme lapse ja usuõpetuse õpetaja elu nõudnud rünnakust juudikoolile ning ta pani seda vaadates tähele, et rünnakus kasutatud roller oli osaliselt valgeks värvitud.

«Noor mees, keda me tunneme, tuli paar päeva varem meie juurde ja küsis meilt infot asukoha määramise kiibi kohta oma masinas. Nagu muuseas mainis ta, et oli just oma rolleri lahti võtnud, et see üle värvida,» rääkis Dellacherie. Rollerimüüja sõnul suutis ta need asjad videot vaadates omavahel ühendada.

«Ma andsin neile selle noore mehe ees- ja perekonnanime, mis oli meie andmebaasis alates ajast, kui ta oli 14-aastane,» ütles Dellacherie, kelle sõnul rünnakus kasutatud rollerit ta Merah’le müünud polnud ega seda masinat ka iial näinud.

Teine läbimurre nende tulistamiste uurimise juures oli politseile see, kui nad suutsid Merah’ tuvastada läbi tema venna internetiaadressi, millelt ta võttis ühendust ühega sõdureist, kelle ta kohtumisel tappis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles