Moskva väitel põhjustas Taganrogi plahvatuse alla tulistatud Ukraina rakett (6)

Copy
Vene politsei ja kiirabi täna Taganrogi plahvatuse sündmuskohal
Vene politsei ja kiirabi täna Taganrogi plahvatuse sündmuskohal Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Venemaa väitis täna, et tulistas alla kaks Ukraina raketti, millest ühe rusud  langesid Venemaa edelaosas Ukraina piiri lähedal Taganrogi linnale ja vigastasid üle tosina inimese.

«Venemaa õhutõrjesüsteem avastas Ukraina raketi ja tabas seda õhus. Alla tulistatud Ukraina raketi rusud langesid Taganrogi territooriumile,» seisis Venemaa kaitseministeeriumi avalduses.

Ministeerium väitel oli raketi sihtmärk umbes 250 000 elanikuga linna elamutaristu. Veidi hiljem teatati samasuguse raketi allatulistamisest Azovi linna lähedal. Selle rusud olevat kukkunud asustamata piirkonda.

Rostovi oblasti kuberner Vassili Golubev ütles, et kesklinna kohviku Tšehhovi Aed lähedal sai plahvatuses kildudest kergeid vigastusi 15 inimest.

«Päästjad on sündmuskohal. Hukkunuid ei ole. On mitu vigastatut, kelle juurde on saadetud kiirabi,» ütles Golubev Telegramis. Üheksa inimest viidi haiglasse, lisas ta.

Golubevi sõnul oli plahvatuse epitsenter Taganrogi kunstimuuseumis kohvikust paarsada meetrit eemal. Muuseumi sein, katus ja kõrvalhooned hävisid. Plahvatuse tõttu said kannatada lähedal asuva kolmekorruselise kortermaja aknad.

Taganrog asub Aasovi mere rannikul umbes 40 kilomeetrit Ukraina piirist. Linn asub ka maantee ääres, mis viib sadamalinna Mariupolisse, mille Vene väed vallutasid eelmisel aastal pärast ränka piiramist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles