G20 ministrid kliimaküsimustes kokku ei leppinud (1)

Copy
Kliimamuutused pole kunagi inimajaloos toimunud nii kiiresti kui tänavu ning sellega kaasnevad kahjud inimkonnale on olnud selgelt märgatavad.
Kliimamuutused pole kunagi inimajaloos toimunud nii kiiresti kui tänavu ning sellega kaasnevad kahjud inimkonnale on olnud selgelt märgatavad. Foto: Pexels

G20 riikide keskkonnaministrid ei suutnud reedel Indias toimunud kohtumisel olulistes küsimustes kliimakriisi lahendamiseks kokku leppida.

Enne tänavusi COP28 kliimakõnelusi ei õnnestunud mitmes võtmepunktis läbimurret saavutada, samuti ei õnnestunud läbirääkimistel jõuda üksmeelele taastuvenergia kasutamise kolmekordistamise osas.

«Olen väga pettunud,» ütles Prantsusmaa ökoloogilise ülemineku minister Christophe Bechu pärast kohtumist AFP-le.

«Me ei suuda jõuda kokkuleppele taastuvenergia drastilises suurendamises, me ei suuda jõuda kokkuleppele fossiilkütuste, eriti kivisöe, järkjärgulise kaotamise või vähendamise osas,» ütles ta.

"Temperatuurirekordid, katastroofid, hiiglaslikud tulekahjud ja me ei suuda jõuda kokkuleppele, et aastaks 2025 oleme heitkoguste haripunktis", et edaspidi allapoole liikuda.

Ta lisas, et arutelud Hiina, Saudi Araabiaga ja kliimaküsimuste üle Venemaaga olid «keerulised».

Koosolekut juhtinud India kliimamuutuste minister Bhupender Yadav tunnistas, et on olnud «mõned energiaga ja mõned eesmärkide seadmisega seotud probleemid».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles