Minister: Ukraina peab saama põllumajandusriigist vaba maailma relvatootjaks (1)

Copy
Ukraina sõjaväelane luuredrooniga. Foto on illustratiivne.
Ukraina sõjaväelane luuredrooniga. Foto on illustratiivne. Foto: Lev Radin/Pacific Press/SIPA / Scanpix

Ukraina peab muutuma põllumajandusriigist vaba maailma arsenaliks, mis on spetsialiseerunud kõrge kvaliteediga relvastuse tootmisele, ütles eile strateegilise tööstuse minister Oleksandr Kamõšin.

«Tõepoolest, kuni suure sõjani müüdi Ukrainale ideed, ja me võtsime selle hästi vastu, et ta on Euroopa viljaait. Me eksportisime välismaale miljoneid tonne vilja,» ütles Kamõšin.

«Ja sõda näitas, et meie jaoks see eksport võib peatuda. Siis uuesti alata ja taas peatuda. Ja meil ei ole mitte midagi teha selle tohutu koguse viljaga, mida Ukrainas kasvatatakse,» lisas ta.

«Aga kontseptsioon Ukrainast kui vaba maailma arsenalist, kui riigist, mis toodab piisavas koguses, piisavas valikus ja kõrge kvaliteediga relvastust tundub mulle meie jaoks palju õigema eesmärgina,» ütles Kamõšin.

Ministri sõnul on Ukrainal juba märkimisväärsed saavutused relvastuse, seal hulgas droonide tootmise valdkonnas.

«Täna osaleb tarnetes juba rohkem kui 40 firmat, üle saja kompanii toodab midagi, mis lendab, sõidab maa peal, ujub vees,» märkis ta.

Kamõšin lisas, et sellist õhu-, maa- või meredroonide tootmise taset nagu Ukrainas ei ole üheski teises riigis.

Ukraina peaminister Denõss Šmõhal teatas sel nädalal, et valitsus on eraldanud 2023. aastaks 40 miljardit hrivnat (978 miljonit eurot) investeeringuteks kodumaiste droonide tootmiseks.

«Videod Ukraina droonide tegevusest Vene tehnika hävitamisel on parim tulemus ja tõend meie ühistegevusest Ukraina tootjatega. Aitäh kõigile, kes meie võitu lähemale toovad!» rõhutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles