Taliban korraldas pillide ja muusikavarustuse avaliku põletamise

Copy
Afganistani vooruste edendamise ja pahede takistamise ministeeriumi töötajad põletamas Herati provintsis muusikariistu ja -varustust.
Afganistani vooruste edendamise ja pahede takistamise ministeeriumi töötajad põletamas Herati provintsis muusikariistu ja -varustust. Foto: - / Afganistani vooruste edendamise ja pahede takistamise ministeerium / AFP / Scanpix

Afganistanis võimul oleva islamiliikumise Taliban vooruste edendamise ja pahede takistamise ministeeriumi ametnikud korraldasid konfiskeeritud muusikariistade ja -varustuse avaliku põletamise lõkkes.

«Muusika edendamine põhjustab moraalset rikutust ja selle mängimine põhjustab noorte eksiteele minekut,» ütles ministeeriumi Herati provintsi osakonna juhataja Aziz al-Rahman al-Muhajir.

Alates võimuletulekust 2021. aasta augustis on Talibani võimud kehtestanud üha uusi seadusi ja reegleid, mis peegeldavad nende ranget visiooni islamist. Muu hulgas on keelatud musitseerimine ja muusika mängimine avalikes kohtades.

Eile korraldatud avalikus põletamises hävis sadade dollarite väärtuses muusikariistu ja -varustust, mis oli konfiskeeritud Herati linna pulmamajadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles