NÕIAJAHT Donbassi okupatsioonivõimud kahtlustavad pensionil jõuametnikke Ukraina abistamises

Postimees
Copy
Autod Ida-Ukrainas okupeeritud Donetski tänaval eelmisel nädalal.
Autod Ida-Ukrainas okupeeritud Donetski tänaval eelmisel nädalal. Foto: Sergei Averin / Sputnik / Imago Images / Scanpix

Mida sagedasemaks muutuvad Ukraina vägede löögid Vene sõjaväe tagalarajatiste vastu Donbassi okupeeritud aladel, seda paranoilisemalt jahivad Kremli-meelsed võimud neid, kes võiksid Kiievile sihtmärkide kohta infot jagada. Eriti on kahtluse alla langenud sõjaväeveteranid ja endised Ukraina jõuametite töötajad.

Luhanskis elav ja 2014. aastal jõuametist pensionile läinud Ljudmõla sai endiselt kolleegilt ootamatu telefonikõne juuli alguses. Helistaja päris, kas ta ikka saab pensionit ja kas tal on mingit abi tarvis ning uuris veel ka justkui möödaminnes, kas naine on võtnud Vene passi.

«Alguses mõtlesin, et valimised on tulemas ja kõik pööravad järsku tähelepanu oma elanikele,» jutustas Ljudmõla Raadio Vaba Euroopale. Hiljem teiste endiste töökaaslastega rääkides taipas naine aga, et Vene okupatsiooni all olevates Donetski ja Luhanski oblasti osades on alanud kampaania leidmaks üles tsiviilisikuid, kes võivad aidata Ukraina vägedel sihikut seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles