Pekingis on tormi tagajärjel hukkunud vähemalt 11 inimest

BNS
Copy
Vihmast tingitud üleujutus Pekingis.
Vihmast tingitud üleujutus Pekingis. Foto: AFP/SCANPIX

Pekingit tabanud paduvihm nõudis vähemalt 11 inimelu ja veel 27 inimest on jäänud kadunuks, edastas teisipäeval Hiina riigimeedia.

Taifuun Doksuri liigub üle Hiina kirdeosa alates reedest, mil see pärast Filipiinide tuuseldamist jõudis Fujiani provintsi Lõuna-Hiinas.

Hiina pealinn ja seda ümbritsevad alad kannatasid nädalavahetusel tugeva vihma käes, 40 tunniga sadas maha terve juulikuu keskmine sademete hulk. Riiklik ringhääling CCTV edastas teisipäeval, et tugev vihm on tapnud vähemalt 11 inimest ja 27 on kadunud.

Tormist rängalt räsida saanud Mentougou rajoonis toimetasid sõjaväekopterid teisipäeval abi lõksu jäänud rongireisijatele.

«Fangshan ja Mentougou said 31. juulil tõsiseid veekahjustusi, mis põhjustasid kolme rongi lõksujäämise ja muutsid teed paiguti täiesti ligipääsmatuks,» edastas CCTV. Mentougous on kraaniveeta umbes 150 000 majapidamist, kirjutas kohalik päevaleht Beijing Ribao.

Pekingis ja naaberprovintsis Hebeis hoiatatakse endiselt tugeva vihmasaju eest, antud on äkktulvade ja maalihete hoiatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles