ESTCOY-18 JUURES IRAAGIS Väliköögist kaitseinglite juhiks

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Kapral Silver Karpp.
Kapral Silver Karpp. Foto: Martin Hiir

Kui inglise keelest otse tõlkida, kõlab kapral Silver Karppi (24) ametikoht Estcoy-18s kui muinasjutust – ta on kaitseinglite liider. Sõjalises eesti keeles öeldakse sama asja kohta märksa proosalisemalt «isikukaitsemeeskonna ülem».

«Siia tulles mõtlesin, et ma võib-olla ei harju selle keskkonnaga ära nii kiiresti. Aga tegelikult, kui saabusin, siis mõtlesin, et jälle metsalaager, aga kuus kuud,» kirjeldab Karpp, kelle jaoks Iraak on esimene välisoperatsioon. «Praegu on selline segane tunne, et mingil määral tahaks koju, mingil sooviksin hoopis öelda [kompanii]veebel [Kristo] Aderile, et tahan jääda kauemaks.»

Samas tunnistab Karpp, et jahutatud telgist välja kõrbekuumusse minemine on igapäevane raskus: «Kui hommikul ärkan, on telgis hea jahe. Aga niipea kui telgi uksest välja lähed ja tunned seda kuumust, mõtled, et tahaks pigem külmas olla.»

Päeval rüüpab keskmine võitleja tema sõnul oma viis-kuus liitrit vett. «Postil seistes kuumened lihtsalt üle oma varustuse ja asjadega, mistõttu pead end kuidagi maha jahutama,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles