VALEHÄIRE Washingtonis käivitati senatihoones ulatuslik politseioperatsioon tulistaja tuvastamiseks

Postimees
Copy
USA Kapitooliumi hoone, kus toimuvad esindajatekoja istungid.
USA Kapitooliumi hoone, kus toimuvad esindajatekoja istungid. Foto: Anna Moneymaker

Teade võimalikust tulistajast Ameerika Ühendriikide pealinnas Washingtonis asuvas Senati büroohoones käivitas kohaliku aja järgi kolmapäeva pärastlõunal ulatusliku politseioperatsiooni, vahendasid USA väljaanded.

Kapitooliumi politsei palus ühismeedia vahendusel kõigil ümbruskonna tänavatel liikunud inimestel järgida kohapeal viibivate politseiametnike käsklusi ja kõigil senatihoones viibijatel leida varjualune. Politsei andis teada, et viiakse läbi toiminguid, kuna laekus anonüümne telefonikõne võimalikust tulistajast hoones. 

«Tuleb aga märkida, et meil ei ole kinnitatud tõendeid laskudest,» seisis esialgses teadaandes. Väidetavalt suleti turvalisuse tõttu ka kõik maa-alused tunnelid, mis viivad Senati kasutatavatesse büroohoonetesse. Senati liikmeid operatsiooni keskmes olnud hoones ei viibinud, kuna Senat on puhkusel.

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) August 2, 2023

Eesti aja järgi kella 23 paiku teatas Kapitooliumi politsei, et politseioperatsioon on lõppenud – kõik hooned on läbi käidud, midagi ohtlikku ei ole tuvastatud. Veidi hiljem lisati, et ühtegi aktiivset ohtu inimestele ei ole ning valmistuti hooneid taasavama.

«Me ei leidnud midagi muret tekitavat. Meil ei ole kedagi, kes oleks päriselt laske kuulnud ning kindlasti ei ole meil ka ohvreid,» teatas politseiülem Tom Manger kohalikule meediale. «Meil ei ole tõendeid, et seal võis olla tulistaja. See võis olla tüngakõne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles