Hollandi rannikul põlenud autolaev pukseeriti lõpuks sadamasse

Copy
Rohkem kui nädal tagasi põlema süttinud autolaadungiga laev Fremantle Highway pukseeriti Hollandi Eemshaveni sadamasse.
Rohkem kui nädal tagasi põlema süttinud autolaadungiga laev Fremantle Highway pukseeriti Hollandi Eemshaveni sadamasse. Foto: Peter DeJong / AP / Scanpix

Rohkem kui nädala eest Hollandi ranniku lähedal põlema süttinud autolaev pukseeriti täna keskkonnakatastroofi ärahoidmiseks Eemshaveni sadamasse.

Autosid vedav laev Fremantle Highway toimetati senisest asukohast 62 kilomeetri kaugusele Eemshaveni sadamasse Põhja-Hollandis.

Panama lipu all seilanud alusel puhkes 25. juulil tulekahju, milles sai üks meeskonnaliige surma. Laeva meeskond koosnes indialastest, ülejäänud 22 päästeti.

Laeva rentinud Jaapani firma K Line andmetel on Fremantle Highway pardal ligi 3783 uut autot, neist 498 elektriautod.

«Võin kinnitada, et laev jõudis Eemshavenisse,» ütles piirkondliku ohutusameti pressiesindaja Jente Wieldraaijer.

Põleng tekitas keskkonnakatastroofi ohu läheduses paiknevas Waddeni saarestikus, mis asub Hollandi, Saksamaa ja Taani territooriumil ning on kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Olukord oli viimastel päevadel juba kontrolli all, aga tormine ilm Põhjamerel suurendas ohtu, et alus võib hakata lekkima või isegi uppuda.

Enne sadamasse vedamist oli laev ankrus 16 kilomeetrit Schiermonnikoogi ja Amelandi saarest põhjas, kuhu ta veeti pühapäeval ja esmaspäeval 66 kilomeetri kauguselt, et laevaliiklust vähem häirida.

Põlengu põhjus ei ole veel kindel, ehkki aluse omanik peab allikaks mõnd pardal olnud elektriautot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles