Kreekas ja Hispaanias peetakse turistidega rannasõdu

Postimees
Copy
Inimesed Kreekas Alimosel rannamõnusid nautimas.
Inimesed Kreekas Alimosel rannamõnusid nautimas. Foto: THANASSIS STAVRAKIS/AP/Scanpix

Parima rannakoha nimel käivas võidujooksus on kasutusele võetud strateegia tähistada oma positsioon juba varahommikul päikesevarjude ja rannatoolidega. Rhodose ja Parose elanikud on alustanud vastutegevust ebaseadusliku «okupatsiooni» vastu, võttes kohaliku omavalitsuse abi puudumisel asja oma kätesse.

Rhodose elanikud tegid juunis otsa lahti nn vihmavarjuvõrgustiku asutamisega, mis võttis eesmärgiks tuua avalikkuse ette seaduserikkumisi saare randadel. Võrgustik pidas ka ametliku pressikonverentsi ja kuulutas välja kampaania teadlikkuse tõstmiseks, vahendab Ekathimerini.

Parose elanikud läksid sammu kaugemale, pildistades üles päikesevarjudega kaetud randu ja kõrvutades neid eelmise aastaga, et dokumenteerida randade ebaseaduslikku hõivamist.

«Eelmisel pühapäeval läksime Marcello ja Kriose randadesse. Meid oli 400 igas vanuses inimest. Jagasime suplejatele lendlehti, teavitasime neid rannabaaride ebaseaduslikkusest, sellest, et need ei maksa riigile ühtegi eurot,» lausus liikumise liige Damianos Gavalas Ekathimerinile. «Nüüd oleme palunud kokku kutsuda erakorraline linnavalitsuse istung ning tahame järgmise protesti pidada linnavalitsuses,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles