Põhja-Korea valitseja käis relvatehaseid inspekteerimas

Copy
Põhja-Korea lidier Kim Jong-un relvatehast inspekteerimas.
Põhja-Korea lidier Kim Jong-un relvatehast inspekteerimas. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Stalinistliku Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas sel nädalal mitmeid suuri relvatehaseid, sealhulgas strateegiliste tiibrakettide mootoreid tootvaid rajatisi, ja kutsus üles suurendama relvatootmist, teatas täna riigimeedia.

Tehaste kolm päeva väldanud ülevaatus leidis aset vähem kui kaks nädalat pärast seda, kui Kim osales koos Vene ja Hiina ametnikega suurel sõjaväeparaadil, kus tutvustati Põhja-Korea uusimaid relvi, sealhulgas mandritevahelisi ballistilisi rakette ja luuredroone.

Kim külastas tehast, mis toodab mootoreid relvastatud mehitamata õhusõidukitele, samuti ülisuure kaliibriga raketiheitjate laskemoona tootmisliine, teatas Korea riiklik uudisteagentuur KCNA.

Visiidi ajal kutsus Kim üles «pidevalt suurendama mootorite jõudlust ja töökindlust» ning «kiiresti laiendama tootmisvõimsust», teatas KCNA.

Kim tõstis samuti esile väikerelvade moderniseerimise kui «sõjaettevalmistuste tegemisel kõige olulisema ja kiireloomulisema asja... kooskõlas sõja muutunud aspektiga», teatas agentuur.

Kontrollkäigud toimuvad ajal, mil Lõuna-Korea ja USA valmistuvad sel kuul toimuvateks suurteks ühisteks sõjaväeõppusteks.

Põhja-Korea peab selliseid õppusi invasiooni harjutamiseks ja on korduvalt hoiatanud, et astub jõulisi vastusamme.

Juulis korraldas Pyongyang Korea sõja vaherahu 70. aastapäeva tähistamiseks suure sõjaväeparaadi, mida analüütikud kirjeldasid seni «suurimat ja kõige nähtavamat Põhja-Korea tuumavõimeliste süsteemide demonstratsiooni».

Põhja-Korea korraldas hiljuti ka suure relvanäituse, kus Kim korraldas ekskursiooni Vene kaitseministrile Sergei Šoigule, näidates talle riigi uusimaid ja moodsamaid relvi, sealhulgas ballistilisi rakette ja luuredroone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles