Norra tahab jätta Breiviki kogu eluks ühiskonnast eraldatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikuks maskeerunud Anders Behring Breivik käeraudades vahetult pärast tema arreteerimist mullu 22. juulil.
Politseinikuks maskeerunud Anders Behring Breivik käeraudades vahetult pärast tema arreteerimist mullu 22. juulil. Foto: SCANPIX

Norra valitsus on koostamas kiiruga seadust, mille alusel saaks jätta massimõrvari Anders Behring Breiviki kogu eluks ühiskonnast eraldatuks, teatas täna Norra telekanal TV2.

Sellise sammu põhjuseks on Breiviki enda turvalisus. Seadus annaks võimaluse hoida kogu elu ühiskonnast eraldatuna isikut, kes võib oma kuritegude tõttu langeda kättemaksu ohvriks.

33-aastane Behring Breivik, kes peab enda sõnul ristisõda «moslemipealetungi» vastu Euroopas, õhkis mullu 22. juulil Oslo kesklinnas valitsushoonete kvartalis autopommi, mis tappis kaheksa inimest. Seejärel suundus ta politseinikuks maskeerununa Utøya saarele, kus oli parajasti valitsuserakonna Tööpartei noortelaager. Behring Breivik lasi saarel maha veel 69 inimest, kellest enamik olid teismelised.

Breivikile on esitatud süüdistus terrorismis ja tahtlikus tapmises. Süüdistused näevad ette kuni 21-aastast vanglakaristust, ent kui leitakse, et ta on jätkuvalt ohuks kogu ühiskonnale, võidakse karistust pikendada.

Kui kohus tunnistab Breiviki süüdimatuks, saadetakse ta kinnisesse psühhiaatriahaiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles