Torm Hans saabus Rootsi rohkem kui 25 000 pikselöögi jõul

Copy
Pikselöök. Foto on illustreeriv.
Pikselöök. Foto on illustreeriv. Foto: Matko Begovic/Xinhua/Zuma Press/Scanpix

Torm Hans saabus pühapäeval Rootsi rohkem kui 25 000 pikselöögi jõul, tuues kaasa ränga paduvihma ja tormituuled. Halva ilma tõttu peatati parvlaevaühendus Rootsi ja Poola vahel ning kaks lennukit suunati Norra pealinna Oslosse.

Äike ja paduvihm on tekitanud elektrikatkestusi, tulekahjusid ja uputanud keldreid, edastas täna ajaleht Expressen.

Rootsis registreeriti pühapäeval üle 25 400 pikselöögi.

Stockholmi Arlanda ja Göteborgi Landvetteri lennujaamades oli pühapäeva õhtul äikse tõttu häiritud lennuliiklus ning kaks Barcelonast ja Berliinist Arlandasse teel olnud lennukit suunati Oslosse, edastas Expressen.

Esmaspäeval on olukord lennuliikluses pühapäevaga võrreldes oluliselt parem, kuigi võib veel esineda hilinemisi, ütles Swedavia kommunikatsioonijuht Robert Pletzin uudisteagentuurile TT.

Rootsi ja Poola vahel parvlaevaühendust pidav Polferries teatas oma veebiküljel, et pühapäeval ja esmaspäeval laevad ei liigu.

Ka Stena Line on tühistanud esmaspäeva õhtul ja teisipäeva hommikul kõik reisid Karlskrona ja Poola Gdynia vahel, edastas ringhääling SVT.

Rootsi meteoroloogiateenistus hoiatas esmaspäeval tugeva saju eest riigi kesk- ja lõunaosas.

Alates homsest kehtib Lääne-Götamaa, Värmlandi, Jönköpingi ja Örebro piirkonnas punane ehk kõrgeima astme ilmahoiatus. Eriti suur sademete hulk võib põhjustada äkktulvasid.

Lähipäevil võib tulla mitmel pool Rootsis isegi 100 mm sademeid, mis on rohkem kui kuu norm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles