Vaatlejad: ISi rünnakus hukkus 10 Süüria valitsusmeelset võitlejat

Copy
Türgi toetatud Süüria võitlejad Aleppo provintsis. Pilt on illustreeriv.
Türgi toetatud Süüria võitlejad Aleppo provintsis. Pilt on illustreeriv. Foto: BAKR ALKASEM / AFP / Scanpix

Islamistliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad tapsid 10 Süüria valitsusväe sõdurit ja omakaitseväelast džihadistide endises kantsis Raqa provintsis, teatasid sõjategevuse vaatlejad teisipäeval.

«IS ründas režiimile kuuluvaid positsioone ja kontrollpunkte, süüdates põlema sõjaväesõidukeid ja moodulmaju,» teatas Süüria inimõiguste vaatluskeskus viitega esmaspäeva hilisõhtul toimunud rünnakule.

Kuus sõdurit sai rünnakus ka haavata, neist osa vaagub elu ja surma piiril, märkis Suurbritannias paiknev keskus, mis tugineb laiaulatuslikule allikate võrgustikule Süürias.

Valitsusväe üksused kontrollivad maapiirkondi Raqa provintsi lõuna- ja idaosas, samas kui kurdi võitlejate valduses on ülejäänud provints.

Raqa linn oli ISi jõhkra «kalifaadi» kese kuni nende kukutamise ja väljatõrjumiseni 2017. aastal.

Eelmisel nädalal andis IS teada oma juhi Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi hukkumisest Süüria loodeosas toimunud kokkupõrgetes.

Islamiriik kaotas 2019. aasta märtsis viimase Süürias kontrollitud maa-ala kurdide juhitud ja USA juhitud koalitsiooni toetatud vastupealetungi käigus, ent sellele vaatamata jätkavad islamistid rünnakuid oma redupaikadest Süüria tohutust kõrbest. Ohvrite seas on olnud tsiviilelanikke, aga ka valitsusväe sõdureid ning Iraani-meelseid ja kurdide juhitud koalitsiooni kuuluvaid võitlejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles