ÜLEVAADE Trump sipleb õiguslikes jamades (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Ameerika Ühendriikide ekspresident Donald Trump Alabamas kampaaniaüritusel.
Ameerika Ühendriikide ekspresident Donald Trump Alabamas kampaaniaüritusel. Foto: Butch Dill/AP/Scanpix

Donald Trumpile on esitatud juba kolm kriminaalsüüdistust eraldiseisvates kohtuasjades, kuid Ühendriikide ekspresidendi toetus püsib sellest hoolimata tema konkurentidele kättesaamatutes kõrgustes.

Möödunud nädalal ilmus Trump kolmandat korda nelja kuu jooksul kohtu ette, sel korral süüdistatuna katses tühistada 2020. aasta presidendivalimiste tulemused. Trump tegi kohtus lühidalt, kinnitades, et ei ole süüdi ega viibi ainete mõju all. Hiljem ajakirjanikega rääkides väitis ta, et tegu on poliitilise tagakiusamisega.

«Pole võimalustki, et ma saan Washingtonis ausa kohtupidamise,» kurtis Trump oma sotsiaalmeediaplatvormil Truth Social, nõudes föderaalkohtu menetluse kolimist teise ringkonda. Sellega ühineb Trump ligi kolmekümne 6. jaanuari mässus süüdistatavaga, kes on palunud oma juhtumid Washingtonist mujale viia, vahendab CNN.

Niisuguse üleviimisega ei ole seni veel nõustunud ükski kohtunik – isegi mitte need, kes on Trumpi enda määratud. Apellatsiooni- ja muud kohtud on ülekaalukalt jätnud kõrgetasemelised kohtuasjad ringkondadesse, kus need on algatatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles